Saskia Lankhoorn

MUSINGS FROM THE LOWLANDS – deel 1

‘Musings from the Lowlands – A Dutch ECM Night’ is een gezamenlijk project van de klassieke pianiste Saskia Lankhoorn en jazz pianist Wolfert Brederode met zijn trio. Zij zijn de enige Nederlanders die onder eigen naam hebben opgenomen voor het toonaangevende Duitse platen label ECM.

De overeenkomst tussen Brederode en Lankhoorn met dit label is de overtuiging dat muziek niet over specifieke genres gaat, maar over menselijkheid, liefde voor klank en een directe connectie met de (leef-)omgeving. In Musings from the Lowlands vormt het Nederlandse landschap de inspiratiebron voor het creëren van een nieuwe muzikale wereld, waarbij stijlen en genres zich op natuurlijke wijze vermengen.

In DEEL 1 speelt Lankhoorn solo repertoire van ECM componist Kate Moore en vult dit aan met werk van Nederlandse en verwante componisten waaronder: Piet-Jan van Rossum, Peter Adriaansz, Pete Harden en Julia Wolfe. Saskia Lankhoorn: ‘met deze tournee reizen wij met onze favoriete muziek door Nederland en trakteren wij ons publiek op nieuwe klanken, bijzondere muzikale versmeltingen en een filmisch podiumbeeld.’

Saskia Lankhoorn speelt dit concert solo. Het tweede deel wordt (om 21:30 uur) uitgevoerd door het Wolfert Brederode Trio.

ZA 3 februari 19:30 | MK2 Zaal | Chassé Theater